Moniques logboek

Tuesday, April 25, 2006

Gisteren bij de neurochirurg geweest. Sympathieke man, die de tijd voor je neemt. Het belangrijkste nieuws dat hij had was dat de tumor inderdaad goedaardig was, en ook niet 'onrustig' op een manier die bestraling nodig zou maken. Monique was vrij op borgtocht, nu is ze definitief vrijgesproken, zo voelt het ongeveer. Wel blijven de komende tien jaar controles nodig, omdat er 40% kans is dat de tumor terugkomt (dat wisten we al).

De chirurg heeft nog wat testjes gedaan met Monique. In de eerste plaats heeft hij haar ogen gecontroleerd voor het klassieke bord met letters. Wat blijkt: bijna honderd procent met het linkeroog! Echt een ongelooflijk resultaat als je bedenkt dat het voornaamste doel van de operatie was, het andere oog te behouden. Ook bij de dokter straalde de tevredenheid eraf. We weten wel dat hij al die kwade kansen, risico's en complicaties heeft geschetst om zich in te dekken, maar het was overduidelijk dat hij zo'n groot succes ook niet elke dag meemaakt.

Een ander testje was niet helemaal een succes trouwens: Monique blijkt links en rechts door elkaar te halen. Nou komt dat in de beste families voor maar het kan ook een bijwerking van de operatie zijn. De chirurg zegt dat M in feite een hersenschudding heeft door zijn duw- en graafwerk, en dat we het daarbij horende herstelpatroon moeten verwachten. Hij voorspelt dat het tempo van herstel binnenkort zal teruglopen. Nou, dat zien we dan wel.

Meer meevallers: Monique hoeft geen half jaar te wachten met autorijden en ook vliegen is niet verboden. Over twee dagen is het afgelopen met de medicijnen (dat stond al vast) en dan zijn we ook van de bijwerkingen af. Volgens de chirurg word je van een van die middelen licht eufoor, wat Moniques enthousiasme voor het doen van huishoudelijk werk zou kunnen verklaren.

Het blijft dus goed gaan. Het weer is mooi geworden, Monique voert de afstanden van haar wandelingetjes nog steeds op. Vandaag voor het eerst een Rabo-collega over de vloer, eentje die zelf ook ziek thuiszit. Later deze week gaan we de vrijspraak maar eens vieren met een diner รก deux.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home