Moniques logboek

Thursday, April 13, 2006

Het gaat heel goed met Monique. Zonet was ik getuige van een paar testjes: ze moest allerlei ledematen bewegen, met ogen dicht haar neus aanraken, duimen tegen vingertoppen zetten, en dat soort zaken. Alles ging goed. Ze kan ook goed zien, al is niet helemaal duidelijk hoe dat linkeroog het doet, want dat ziet eruit of het is dichtgeslagen. Haar hele gezicht is trouwens wat dikkig. (De chirurg had dit voorspeld.) Maar blind is het linkeroog zeker niet. Alles wijst erop dat het niet beter had kunnen verlopen.

De dokter die de tests deed zei dat ze van het infuus af mocht als ze voldoende kon drinken. Dat zal wel lukken denk ik. Wat niet ging was eten: de kauwspieren hebben het nog te kwaad met het operatiegeweld. Zelfs een beschuitje ging er niet in. Monique houdt het nog even bij vla, yoghurt en soep. Ze zou, eenmaal los van het infuus, zelfs op eigen houtje uit bed mogen, maar daar had ze duidelijk niet meteen behoefte aan.

M is nog erg slaperig. Ze heeft me na een kwartiertje weggestuurd omdat ze verder wilde dutten. Donderdagavond neem ik waarschijnlijk Jason en Maxime mee, andere belangstellenden (allemaal nog eens bedankt!) zullen nog even moeten wachten.

H.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home