Moniques logboek

Sunday, April 16, 2006

Monique was aan het lezen toen ik vanmorgen binnenkwam, en vanavond was ze met de dvd-speler in de weer. Ook begint ze voorzichtig te lachen. Praten gaat nog langzaam en zacht, zeker als ze moe wordt. Lopen doet ze of ze koorddanst, heel voorzichtig.

Ze heeft een rustige eerste Paasdag achter de rug want haar kamergenote mocht het weekeinde naar huis. Dat is een vrouw die zich erg verveelt en geen moeite heeft vaak en luidruchtig te bellen. Bezoek blijft lang en er wordt stevig gepraat, in elke geval harder dan Monique eigenlijk kan hebben. Morgenavond komt ze helaas weer terug.

Monique blijft stapjes voorwaarts zetten, soms letterlijk. Vanavond zijn we de gang uitgelopen en hebben we een tijdje op een bankstel bij de liften gezeten. Daarna samen naar een zelfgebakken dvd'tje gekeken (De Leukste Thuisvideo's). Monique heeft vastgesteld dat ze nog niet elk niveau kan verwerken. 'Rome' is nog te hoog gegrepen, 'Desperate Housewives' gaat net, en die thuisvideo's waren natuurlijk geen probleem. Op mijn voorstel het eens te proberen met GTST reageerde ze enigszins misprijzend.

Eigenlijk was ze voor alles te moe vanavond. Dat kwam onder andere doordat ze 's middags had staan babbelen met een verpleegster die wat weinig omhanden had. Dat ze zo'n praatje had kunnen maken was uiteraard winst. Maar om acht uur kon ze geen pap meer zeggen. Naar verwachting heeft ze morgen weer iets meer noten op haar zang. :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home